Російська Федерація має намір напасти на Україну, завдавши країні масований ракетний удар за участю 200 тисяч військовослужбовців. Відбудеться це 16 лютого о першій годині ночі за британським часом і о третій годині ночі за київським.

Про це стало відомо з британських ЗМІ, які посилаються на американську розвідку, пише "УНІАН".

Таблоїд The Sun пише, що навіть після офіційних заяв Кремля про відведення російських військ на місця їх постійної дислокації, на південному і східному напрямках залишаються близько 130 000 солдатів РФ. Також близько 40 000 російських військових знаходяться в Білорусі і близько 30 000 окупантів на Донбасі.

Джерело зазначає, що атакувати Росія буде одночасно з декількох точок на південному, східному і північному флангах України.

Захід побоюється повномасштабного вторгнення Росії в Україну, адже на українсько-російському кордоні знаходиться найбільша кількість російських солдатів за всю історію конфлікту на Донбасі.

У Кремлі ж сьогодні, 15 лютого, повідомили, що відводять свої війська від кордону з Україною. Аналітики ж заперечують дану інформацію. В CIT кажуть, що, навпаки, війська РФ підходять ще ближче до української території.

Виходячи з загрози вторгнення президент України Володимир Зеленський звернувся до своєї нації. За його словами 16 лютого Україна відзначатиме День єдності, а не день вторгнення. Відповідний наказ, за його словами, вже підписаний.

У цей день, каже гарант, українці вивісять національні прапори, одягнуть синьо-жовті стрічки і покажуть всьому світу єдність українців.

Він упевнений, що сьогодні Україна сильна, як ніколи. Вся країна прагне до миру, а Крим і Донбас незабаром повернуться до її складу дипломатичним шляхом.

Раніше Hyser писав про те, що Польща готується до потужної хвилі біженців з України.

Також Hyser повідомляв, що у Пентагоні здивувалися словами Байдена про те, що Росія нападе на Україну 16 числа.

Нагадаємо, що у Росії розповіли, чим обернеться вторгнення в Україну.