В країну йде потепління і, швидше за все, занадто холодної погоди очікувати вже не варто.

Синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла у своєму Facebook, що потеплішає вже найближчими днями.

Фахівець обіцяє потепління до +14 градусів, яке буде супроводжуватися сильними вітрами і опадами у вигляді дощу. Вже з 16 лютого нічні мінуси зникнуть.

Наразі в Україні залежить від антициклону, тому характерна відсутність опадів. У нічний час зберігається ще погода зі знаком "мінус", а вдень українці можуть спостерігати плюсову погоду і чисте, ясне небо. Однак найближчими днями погода зміниться і небо затягне хмарами.

Весна прийшла, фото: youtube.com
Весна прийшла, фото: youtube.com

Нічні морози відступлять і тепла погода буде зберігатися. Найхолодніше буде на північному сході-вночі температура може опускатися до 0 градусів.

У південних областях повітря вдень прогріється до + 9 градусів Цельсія. У деяких областях стовпчики термометрів покажуть + 14 градусів.

У Карпатах випаде мокрий сніг через проходження атмосферних фронтів. Це відбудеться 17 і 18 лютого. Буде дути поривчастий вітер і зберігатися сніголавинна небезпека.

Попередньо відомо, що зима вже навряд чи повернеться в Україну.

В середу, 16 лютого, на Луганщині очікується до -11 градусів Цельсія вночі вдень +5... +8 градусів. На заході можливий невеликий дощ.

У четвер, 17 лютого, випадуть опади на всій території України, крім центру та півдня. Там вдень очікується + 8...+11 градусів. На півночі і сході стовпчики термометрів покажуть +6...+7. на заході до +9.

В п'ятницю, 18 лютого, трохи похолодає. На більшій території країни пройдуть дощі, на півночі мокрий сніг.

В суботу, 19 лютого, знову потеплішає. Опади пройдуть тільки на Заході і півночі.

Раніше Hyser писав про те, що в Україну прийдуть погодні аномалії.

Також Hyser повідомляв, що у Карпатах зняли унікальні снігові фонтани.

Нагадаємо, що весна розпочнеться з -17.