Вторгнення в Україну для Росії може обернутися серйозними економічними проблемами.

Зокрема, це санкції Заходу можуть несприятливо позначитися на російській економіці і добробуті росіян. Економісти вже висловилися з цього приводу, зазначивши, що в цьому випадку буде спостерігатися девальвація рубля і обвал ринків. Уряд може ввести обмеження на зняття грошей в банкоматах і зняття вкладів, як це було під час Другої світової війни, пишуть "Факти".


Разом з тим може бути обмежений обмін рубля на валюту, і з обходом готівкової валюти теж можуть виникнути проблеми. На тлі всього цього вартість рубля помітно впаде, а слідом за ним акції, облігації, капітал буде виводитися з Росії.

Очікується обвал цін на боргові папери уряду Росії приблизно на 15-20%. Все це може спровокувати зростання цін, інфляція стане двозначною, а Центробанк підніме ключову ставку. Біржові торги через обвал ринків можуть зупинити або біржа може взагалі не відкритися.

У такій ситуації від карток Visa і Mastercard особливої користі не буде, адже ними не можна буде скористатися. Разом з тим в магазинах можливі величезні черги, дефіцити продуктів, скорочення приватного підвезення. Це може обернутися банкрутством для багатьох компаній.

У гіршому випадку ще може перестати працювати SWIFT. Якщо Захід піде на це, то долар в Росії злетить до 103 рублів, ВВП скоротиться на 2,6% в 2022 році і на 4,3% за два роки.

Раніше "Hyser" писав про те, що була названа дата можливого вторгнення Росії в Україну. Їхня країна готова на 70% до такого повороту подій.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповів про вторгнення Путіна і можливі наслідки.

Нагадуємо, що глава Кремля Володимир Путін вже запропонував екс-президенту України Петру Порошенку притулок у Москві на час війни.