Багато українців люблять поласувати майонезом, незважаючи на те, що цей продукт не несе ніякої користі для здоров'я. Однак його можна замінити домашнім майонезом, який приготований з натуральних інгредієнтів і за смаком нітрохи не поступається магазинному. Багато хто вважає, що він навіть перевершує його по насиченості.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля того, щоб його приготувати, вам буде потрібно всього чотири компоненти, пише "Апостроф".
Про цей соус говорили ще в кінці XVIII століття. Подейкують, що вперше його приготував один талановитий кухар спеціально для герцога Рішельє. Тоді в майонез додавали збиті яйця і масло.
Сучасний рецепт класичного майонезу практично не змінився і для його приготування вам знадобляться:
- куряче яйце - 1 шт (60 г),
- рослинна олія - 100 мл,
- сіль - 1 щіпка (2 г),
- вода - 2 ч л.
Також приготувати ємність і віночок або вилку. Можна обійтися навіть без блендера.
Дістаньте яйце з холодильника і нехай полежить до кімнатної температури. Потім відокремте білок від жовтка - для приготування майонезу потрібен тільки жовток.
Збийте його з сіллю і додайте до суміші буквально краплю рослинного масла, продовжуючи мішати. Чим більше масла ви додасте, тим більше буде порція. Коли майонез почне густіти, мішати більше не потрібно.
Додайте сюди ж 2 ч.л. води і перемішайте до однорідності. Тепер маса повинна вийти рідкою. Поступово вливайте в майонез масло і продовжуйте збивати виделкою до загустіння.
Ваш майонез готовий. Зберігати його краще при кімнатній температурі під кришкою, щоб він не обвітрювався.
Подавайте його з улюбленими стравами. Приємного апетиту!
Раніше Hyser писав про те, що названий найпростіший сніданок для здорового серця.
Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які не можна мити перед готуванням.
Нагадавши рецепт соковитого бутерброда на сковороді за 10 хвилин.