Експерти назвали ознаки неякісної оливкової олії, що може бути представлена в магазинах і ринках.

Підробленою оливковою олією дійсно досить часто приторговують на ринках і ярмарках, але "липовий" продукт не так складно розпізнати, якщо знати, на що звертати увагу. Адже побоюватися варто не тільки "прострочки", про що заявив виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, пише "UBR".


Навіть візуально фальсифікат можна визначити, якщо, наприклад, при холодних температурах масло не густіє, а залишається рідким. Несміянов пояснив, що "це пов'язано із замерзанням жирних кислот і натурального воску, які містяться в плодах оливи".

Зрозуміло, вищезгаданий фактор не дасть відповідь, де перший віджим, а де продукт з макухи, але насторожити він повинен. Тим більше, що фальсифікат оливкової олії йде в Україну у великих обсягах, зазначив експерт.


Також він додав, що варто пам'ятати про те, що при виборі масла на розкладках важливо звертати увагу на його термін придатності. Справа в тому, що деякі продавці продовжують продавати продукти, які не придатні до вживання, наприклад, ще з осені минулого року.

До слова, визначити якість оливкової олії в домашніх умовах можна наступним чином: поставте його на п'ятнадцять хвилин в холодильник. Якщо з'явилися осад і пластівці, а саме масло загусло — значить, це якісне оливкова олія.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерт розповів, за якими ознаками розпізнати підроблену ікру.

Також наш портал повідомляв, що був названий овоч, який корисний для легенів, тому особливо важливий в раціоні курців.

Нагадуємо, що були названі продукти, від яких сильно опухає обличчя вранці.