Київська міська державна адміністрація готується до можливого повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Так, вже був затверджений план евакуації населення на випадок розвитку такої ситуації. Відповідну заяву зробив мер Києва Віталій Кличко, пише "Главред".


За його словами, працюватимуть збірні евакуаційні пункти, функціонуватиме необхідний транспорт, а в безпечних районах планується розміщення населення. Таким чином в кожному районі міста створені комісії з питань евакуації.

Кличко додав, що за кілька років в місті стало в три рази більше місць, які можна використовувати в якості бомбосховища. Він стверджує, що їх вже не 1,5 тисячі, як було раніше. При цьому у фонді захисних споруд цивільного захисту числяться понад 500 притулків.

мер Києва Кличко розповів, як столиця готується до можливого вторгнення РФ

Також у Києві буде незабаром функціонувати унікальна система оповіщення, на яке з міського бюджету буде виділено 11 мільйонів гривень.

Разом з тим мер столиці підкреслив, що міські служби роблять все можливе заради запобігання надзвичайній ситуації. Маються на увазі комунальні служби, аварійно-рятувальні служби та інші. Крім того, місцева влада готується у разі вторгнення РФ задіяти сили територіальної бригади для оборони Києва.

Раніше "Hyser" писав про те, що була названа дата можливого вторгнення Росії в Україну. Їхня країна готова на 70% до такого повороту подій.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповів про вторгнення Путіна і можливі наслідки.

Нагадуємо, що глава Кремля Володимир Путін вже запропонував екс-президенту України Петру Порошенку притулок у Москві на час війни.