П'ять відомих країн, серед яких Фінляндія, Нова Зеландія, Чорногорія, Північна Македонія і Австралія, закликали своїх громадян негайно покинути Україну.

Вони аргументували це тим, що склалася досить непередбачувана ситуація в галузі безпеки в Україні. Варто додати, що посольство Австралії в Україні ще 8 лютого виступило з тим же закликом до австралійців, щоб ті в найкоротші терміни покинули нашу країну комерційним або іншим приватним транспортом через ризик збройного конфлікту. Про це пише "Українська правда".


У той же час посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс повідомила про свій намір, не залишати Київ. Так що посольство продовжить працювати. А ось співробітники російської дипмісії їдуть з України.

Про те, що це дійсно так, свідчать труднощі при записі на прийом в консульства і посольства, з якими зіткнулися українські громадяни.


До слова, на тлі всього, що відбувається, багато експертів припускають, що в Кремлі дійсно подумують про наступ і тому країни почали евакуацію своїх жителів. Президент США Джо Байден в розмові з американськими журналістами теж заявив, що громадянам США необхідно повернутися в країну і покинути Україну, тому що в разі початку військового конфлікту їх не зможуть евакуювати.

Раніше "Hyser" писав про те, що була названа дата можливого вторгнення Росії в Україну. Їхня країна готова на 70% до такого повороту подій.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповів про вторгнення Путіна.

Нагадуємо, що глава Кремля Володимир Путін вже запропонував екс-президенту України Петру Порошенку притулок у Москві на час війни.