Все вказує на те, що Україну очікує аномальне для середини лютого тепло. Більш того, може бути побитий температурний рекорд за всю історію метеоспостережень в Одесі за останні 130 років. Так, в 2016 році офіційні вимірювання показали "скромні" +19.2 градуси тепла. За словами синоптиків, вся справа в антициклоні.

Стало відомо, що в п'ятницю, 11 лютого, із Заходу в Україну зайде потужний антициклон, який принесе потепління. Про це розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, пише Главред.

"Є тенденція до того, що в кінці тижня, починаючи з п'ятниці, опадів ставатиме менше, і на нашу територію пошириться поле високого тиску", – заявила вона.

Погода в Україні у п'ятницю, 11 лютого, буде переважно теплою на сухій. І лише на північному сході та заході через атмосферні фронти Північної циклонічності можливі опади. Крім того, ожеледицю слід очікувати вночі і вранці в північних, східних, центральних областях, в Карпатах і на Закарпатті.

Що ж стосується температури, то в південних областях протягом дня буде сонце, температура від +9 до +11 градусів. Вночі в Криму до + 3, в Миколаєві, Одесі та Херсоні від 0 до +2.

При цьому в східних регіонах температура повітря підніметься вдень до + 4...+ 8 градусів, в Запоріжжі до + 11, а в Дніпрі до +9. Вночі прогнозується від 0 до -1. + 11 градусів.

Що ж стосується вихідних, 12-13 лютого, то в кінці тижня погода обіцяє бути сухою і з сонячними проясненнями. При цьому через прихід антициклону нічні температури повітря дещо знизяться, очікується невеликий "мінус". Денні температури будуть стабільно плюсовими за рахунок Сонця.

Синоптик попередила, що на вихідних посилиться вітер, але в межах норми, не більше першого рівня.

Птуха додала, що незважаючи на відлигу і дощ, про справжній прихід весни говорити ще рано. Як лютий, так і Березень можуть здивувати погодними сюрпризами.

Раніше Hyser писав, що у Карпатах зняли унікальне природне явище, яке більше відоме як снігові фонтани.

Нагадавши, названо дати найпотужніших магнітних бур лютого, коли метеозалежним українцям варто підготуватися до удару.