До парламенту розглянуть законопроект, за яким відповідальність на дорозі для водіїв буде підвищена

Останнім часом український уряд вжив чимало заходів для того, щоб зробити українські дороги більш безпечними. Так, нещодавно група нардепів внесла до Верховної Ради законопроект №7026, по якому відповідальність на дорозі для власників елітних машин буде підвищена.

У разі прийняття, цей документ внесе низку змін до Кримінального кодексу України та Кодексу про адміністративні правопорушення. Депутати пропонують збільшити штрафи за певні порушення під час керування елітними транспортними засобами в 10 разів.

Наприклад, мова йде про випуск і експлуатацію машин з перевищенням нормативів вмісту забруднюючих речовин, не пристебнутому ремені, перевищенні швидкісного обмеження, залишення місця ДТП, порушення ПДР в результаті яких відбувається тяжке пошкодження транспортних засобів, майна купа і так далі.

Крім того, пропонується дворазове збільшення штрафів за порушення правил безпеки дорожнього руху, використання технічних несправних ТЗ, знищення, підробку або заміну вузлів і агрегатів машини.

У разі прийняття законопроекту він набуде чинності з 1 січня 2023 року.

Крім того, нардепи пропонують внести на Податковий кодекс термін "Елітний транспортний засіб". Він буде класифікувати машини, середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних зарплат, що на сьогоднішній день становить 2,44 мільйона гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що водіям розповіли, як оскаржити штраф, виписаний фантомом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали експортний "Москвич" в ідеальному стані.

Також "Hyser" писав, що в автомобілях Tesla виявилася серйозна поломка.