Геомагнітні бурі трапляються через підвищену сонячну активність, коли атмосфера Землі розширюється і впливає на навколоземні космічні об'єкти, такі як супутники або космічне сміття.

Компанія Ілона Маска SpaceX, яка розробляє космічні кораблі і супутники, заявила про те, що через сильні геомагнітні бурі сталося пошкодження 40-ка літальних апаратів Ілона Маска. Про це інформує сайт BBC, посилаючись на заяву компанії SpaceX.

Йдеться про супутники, які були запущені на орбіту минулого четверга, 3 лютого. За допомогою цих об'єктів Ілон Маск хоче забезпечити планету безперебійним безкоштовним інтернетом. На даний момент, навколо Землі вже обертаються близько 2000 таких літальних апаратів. Чому геомагнітна буря вплинула на нові супутники невідомо, відомо тільки те, що пошкодилося від 40 до 50 літальних об'єктів. У той же час, в компанії SpaceX стверджують, що для людей це не несе ніякої небезпеки, оскільки супутники запрограмовані таким чином, що при повторному входженні в атмосферу Землі вони саморуйнуються, а це значить ніякі осколки або частини супутників не будуть падати на поверхню Земли.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що блогер створив унікальну лопату, яка стане першою "помічницею" для жителів сільської місцевості.

Нагадуємо, що у мережі з'явилося моторошне відео, яке показало користувачам, як звичайні пілоти британських авіаліній борються з поганою погодою, перебуваючи на борту лайнера.

Також портал Hyser інформував, що користувачі мережі регочуть над хитрим рудим котом, який прийшов в м'ясний магазин і видурив у продавця шматочок м'яса.

Тим часом, названі терміни, в які українські пенсіонери повинні встигнути стати на чергу на отримання смартфона від Володимира Зеленського.