Користувач мережі "переобрів" лопату вузької спрямованості, яка багато кому може стати в нагоді

На просторах мережі безліч користувачів, які захоплюються створенням різного роду саморобок і, власне, різного ступеня корисності саморобка. Блогер з каналу "Workshop Diy"поділився з передплатниками своїм винаходом, який стане в нагоді людям, яким доводиться прокладати кабелі під землею.

Основою даної саморобки є звичайна водопровідна труба, а в процесі виготовлення не знадобиться навіть зварювання — тільки болгарка, електролобзик і дриль.

Так, на трубі необхідно зробити розмітку: з неї за допомогою болгарки і електролобзика потрібно буде зробити жолоб довгою приблизно в половину заготовки. Другу половину тієї ж болгаркою потрібно розпиляти посередині з боку утворився жолоба. Його краю потрібно оббити на ковадлі, щоб вони стали більш плоскими.

Після цього вийшла деталь потрібно зачистити, а потім лещатами здавити так, щоб труба почала сходитися в місці центрального розміру. Далі потрібно знайти відповідний по діаметру держак, закріпити його саморізами і, при бажанні, все це пофарбувати.

Володіючи таким інструментом можна робити тонкі і глибокі канавки для того, щоб, наприклад, прокладати під землею кабель. Цей інструмент набагато ефективніший і вимагає менше зусиль, ніж лопата.

Коментатори високо оцінили таку саморобку, хоча і відзначили, що інструменту не вистачає упору для ноги, і, працюючи їм, можна отримати мозолі, хоча це в цілому теж легко вирішувана проблема.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі розповіли лайфхак з приготування смачної і розсипчастої гречки без каструлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, як швидко очистити яйця від шкаралупи.

Також "Hyser" писав, що у мережі розповіли про лайфхак з очищення срібла.