У Вінницькій області одинадцятирічна дівчинка врятувала молодшого 10-річного двоюрідного брата, коли він впав у старий колодязь, заповнений водою під час гри на санках.

Про це повідомляє УНІАН, з посиланням на сюжет ТСН.

За даними джерела, діти пішли гуляти, і у батьків абсолютно не виникало ніяких сумнівів з приводу їх безпеки. Все тому, що колодязь, вірніше яма, в яку надалі потрапила дитина, там з'явилося відносно нещодавно, і була покинута.

Коли хлопчик потрапив у копанку і почав поступово занурюватися у воду, він почав кликати на допомогу. Сестра прибігла, вхопилася за палицю, тримаючись рукою за гілку дерева, і намагалася витягнути хлопчика. У неї це виходило слабо, і вона встигла дістати телефон і набрати маму брата, розповісти де вони і що сталося.

Протягом півгодини тендітна дівчинка тримала палицю і не давала своєму братові потонути. Через півгодини батьки прибігли разом з сусідами, витягли цього хлопчика, привели додому. Після гарячого душу і чаю, дитину натерли горілкою, і все обійшлося, хлопчик навіть не захворів.

Рятувальники прокоментували ситуацію, зробивши акцент на тому, що дівчинка вчинила дуже правильно: вона розрахувала свої сили, так як була не здатна самостійно витягнути брата. Вона трималася за дерево, яке не давало їй слідом за хлопчиком попасти в копанку. Дитина вчинила дуже грамотно і правильно, з точки зору оцінювання ситуації. Сама дівчинка розповідала, що їй було дуже страшно, вона розуміла, що від її дій залежить життя брата. До слова, сам хлопчик пояснив їй, що потрібно робити щоб не догодити самій в цю яму, і допомогти йому вибратися

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що розробники "Дії" розповіли про нововведення, яке буде доступне в додатку.

Нагадуємо, що в Україні злетить ціна на цукор.

Також портал Hyser інформував, що в Україні можна буде вийти на пенсію незалежно від віку.