Головний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич в терміновому порядку звернувся до жителів України. Він заявив про те, що майбутній тиждень може бути дуже важким, так як через коронавірусу у добу може хворіти більше 50 тисяч чоловік.

Відповідну заяву Юрій Ромаскевич оприлюднив у своєму офіційному акаунті в Facebook.

"Швидкість поширення COVID-19 в області продовжує зростати. Минулого тижня кількість інфікованих перетнула позначку в 1000 осіб на добу, в Україні досягла 44 тисяч осіб. Нас чекає надтрудний тиждень, за моїми піковими розрахунками для цієї хвилі будуть 9-12 лютого коли кількість інфікованих перетне позначку 1500 осіб на добу, по Україні буде понад 50000 тисяч інфікованих. Основною причиною такої ситуації є домінування надзвичайно заразного штаму COVID - 19 "Омікрона", практично повністю витіснив інші штами, так за даними секвенування його частка становить практично 100% серед усіх зразків. І хоча ситуація з кількістю госпіталізацій не є критичною на відміну від 2-ї та 3-ї хвиль, проходження цієї хвилі надзвичайно ускладнилося через велику кількість хворих серед медичних працівників. Це обмежує можливості надання медичної допомоги насамперед амбулаторним пацієнтам. З 14 лютого ми очікуємо стабілізацію і поступове зменшення кількості інфікованих, хоча кількість госпіталізованих зростатиме до 21 лютого", - звернувся до жителів України головний санітарний лікар Херсонської області.

Важливо відзначити, що українські громадяни не пропустили повз вуха таку важливу новину. Люди не стали мовчати і почали писати свої відгуки у вигляді коментарів під постом Юрія Романскевича.

"Хочеться потиснути Вам, Юрію, руку за Вашу не тільки професійну, але і громадську позицію бути потрібним людям. Ваш аналіз з прогнозованими характеристики вселяє надію, що санепідслужбі жити.Щиро дякую", "Спасибі, ви своїми словами вселяєте впевненість і спокій!", "Здоров'я міцного", "спасибі за інформацію!!! Будьте всі здорові, бережіть себе!!!", "Здоров'я і підтримки", "Головне зараз, щоб малі до школи не ходили, були на дистанційному", - пишуть відгуки користувачі соціальної мережі.

Коментарі
Коментарі

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що українським підліткам нараховують 1000 гривень за повний курс вакцинації.