Росія вирішила провести в лютому великі навчання з ядерною зброєю. Таким чином вони переносяться з осені і планується провести їх в кінці зими.

У США вважають, що це пов'язано з ситуацією навколо України, таким чином Москва хоче подати сигнал НАТО — щоб альянс не втручався, якщо Росія вирішить напасти на Україну, пише Financial Times.

Голова об'єднаного комітету генерал Марк Міллі і директор Національної розвідки Евріл Хейнс повідомили про старт проведення навчань в середині лютого.

Зазвичай такі навчання проводяться щорічно восени, проте їх перенесення означає, що РФ має намір продемонструвати свою силу в разі нападу на Україну.

У Сполучених Штатах назвали оптимальним часом для вторгнення в Україну - це середина лютого-кінець березня.

А такі вчення стануть черговим нагадуванням для НАТО про те, що у Москви є найбільші ядерні сили в світі. Згідно з даними Федерації американських вчених, в арсеналі Росії трохи менше 4500 ядерних боєголовок.

Америка турбується з приводу нарощування російських військ біля кордонів України.

Джерело в НАТО стверджує, що тільки за останні два тижні ФР збільшила кількість бойових груп батальйонного рівня, а також військовослужбовців сил спеціального призначення. У загальному підсумку загальна чисельність російських військ в регіоні перевищує 100 тисяч осіб.

Військові США вважають, що у Росії достатньо сил для повномасштабного наступу, який, можливо співпаде з початком навчань з ядерною зброєю.

Раніше Hyser писав про те, що російських військових косить хвороба - біля українських кордонів відбувається містика.

Також Hyser повідомляв, що на Донбасі українські військові знайшли великий схрон зброї.

Нагадаємо, що чоловіків і жінок забиратимуть в армію на 3,5 місяці.