Сирники є одним з найулюбленіших блюд в українських сім'ях. Це унікальне блюдо можна їсти і в гарячому, і в холодному вигляді. А як же люблять діти поласувати повітряними смаколиками.

Сьогодні ми розповімо секрет приготування найсмачніших і повітряних сирників.

Сир краще брати в пачках. Переважно з дрібним зерном. Але можна взяти і грубозернистий, але тоді його доведеться протерти через сито.

Візьмемо 540 грамів сиру і два яйця для скріплення. Краще брати жовтки, тоді вийде приємний колір тесту і легша його текстура.

Далі додамо чотири ложки цукрового піску, дрібку солі, 6 столових ложок борошна і дрібку ваніліну.

Перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси і відставляємо в сторону на 20-30 хвилин.

Потім викладаємо тісто на дощечку, попередньо посипавши її борошном і формуємо "ковбаску".

Ріжемо на рівні порційні шматочки і на окремо дощечці формуємо самі сирники.

Сформувати сирники можна за допомогою склянки. Викладаємо на сковороду і смажимо до появи золотистої скоринки.

Перевертаємо.

Так як сирники вийшли досить високими, то всередині після обсмажування вони залишаться трохи сирими. Саме тому їх потрібно допекти в духовці.

Викладаємо сирники в форму для запікання. Щоб вони не пересохли, на верх кожного з них можна покласти шматочок вершкового масла або скропити соняшниковою. Для тих, хто планує їсти сирники пізніше, можна в такому вигляді їх відправити в морозилку, а після допекти в духовці.

За п'ять хвилин в духовці вони повністю дійшли до готовності. Подавати сирники можна зі сметаною, згущеним молоком або варенням. Приємного апетиту!

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, чим харчуються депутати в їдальні.

Також Hyser повідомляв, що батькам показали нове шкільне меню для дітей.

Нагадаємо, що учні розповіли про улюблені страви у новому шкільному меню.