Ніхто не стане заперечувати, що фанатська субкультура це віддушина для абсолютно різних людей в їхньому житті. Адже для відданого вболівальника гра його улюбленої команди це можливість відволіктися від повсякденних турбот і зануритися в той справжній світ, в якому немає місця брехні і зради. Ось тільки щоб фанати були організовані і висловлювали свої емоції не тільки щиро, а й культурно, потрібно багато зусиль. Не на всіх змаганнях це вдається.

Так, під час матчу збірних України та Росії з футзалу виник скандал на грунті того, що під час матчу українські вболівальники вигукували націоналістичні речівки, включаючи матірну про Володимира Путіна.

Під час першого тайму було чутно, як вболівальники на трибунах кричать "Україна понад усе" і "хто не скаче, той москаль".

Що ж стосується другого тайму, то кричалки стали ще суворішими. Так, вболівальники з українського боку заспівали пісню" Бий москаля", в якій є такі слова:"Бий москаля, складайте трупи, ще й кулемет беріть у руки - і нову стрічку заряджай".

І якщо українські спортсмени оцінили гідно підтримку фанатів, то в Росії висловили своє обурення поведінкою фанатів з України, назвавши їх провокаторами.

Особливо бурхливо відреагував на поведінку українських уболівальників голова комітету Держдуми з фізичної культури і спорту Дмитро Свищев. Чиновник заявив, що "Міжнародна Федерація повинна негайно відреагувати на те, що сталося і покарати українських хуліганів на трибунах фінансово".

Крім того парламентарій назвав українців "відморозками".

"Сподіваюся, що наші іноземні колеги швидко розберуться з цим і оштрафують Федерацію України", — додав Свищев.

До речі, якщо говорити про саму гру, то поєдинок всім глядачам запам'ятався якісною грою збірної України, яка виклалася на всі 200%, навіть незважаючи на програш з рахунком 3:2.

6 лютого о 15: 30 за київським часом українська збірна зіграє проти Іспанії поєдинок за третє місце - будуть розіграні бронзові медалі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з'явилася інформація про солдата, який влаштував стрілянину в Дніпрі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський висловився щодо НП в Дніпрі.

Також "Hyser" писав, що Українка-мати трьох дітей готова "зустрічати" росіян з мисливською рушницею.