Вісім років окупації Донбасу і військових дій на цій території є переконливим доказом, того, що цей конфлікт всерйоз і надовго. Більш того, багато хто втратив навіть надію, що його можна вирішити в рамках Мінського процесу і нормандського формату. І правда, зараз там останнє слово за силою і зброєю, а не за дипломатією.

Ні для кого не секрет, що на Донбасі бойовики разом з російським командуванням продовжують накопичувати зброю і техніку. І правда, Росія регулярно озброює місцевих бойовиків, передає їм техніку і відправляє на схід своїх військових.

А днями стало відомо, що в одному з приватних будинків міста Красногорівки Покровського району, що на Донеччині, було виявлено схованку з великою кількістю зброї, боєприпасів, вибухових речовин і пристроїв. Про це пише Апостроф, посилаючись на Донецьку обласну прокуратуру.

Інформація оперативниками була надана в п'ятницю, 4 лютого.

Так, за даними СБУ, уродженець Красногорівки, у якого виявлено цікаву схованку, зараз воює на боці терористів так званої "Донецької народної республіки". Зараз чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Було вилучено в ході операції:

  • автомат Калашникова з магазином;
  • постріли до протитанкового гранатомету РПГ-7 – 2 шт.;
  • патрони калібру 7,62х39 мм і 5, 45х39 мм – 2480 шт.;
  • 3 гранати РГД-5, 2 ручні димові гранати РДГ-55, 2 гранати Ф-1;
  • протитанкову міну ТМ-62 і 3 димових шашки ДМ-11;
  • гранатометному постріли ВОГ-25 – 10 шт.;
  • запали до ручних гранат-УЗРГ-4 шт.;
  • 200-грамові тротилові шашки - 2 шт.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом участі кількох осіб у терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 КК України).

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на Донбасі біля ніг український солдат вибухнув снаряд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща готова надати Україні допомогу в разі нападу РФ.

Також "Hyser" писав, що Росія продовжує нарощувати військову міць біля кордонів України.