У мережі згадали про те, які Західні машини подарували ЗАЗ-966 його культову зовнішність

ЗАЗ-966 - одна з найбільш культових машин радянського і українського автопрому, проте мало хто з автомобілістів знає про те, звідки виростає візуальний стиль даної моделі. Користувач з порталу "Drive2" розповів про те, які машини вплинули на художників ЗАЗ.

Так, загальноприйнято вважати, що при створенні ЗАЗ-966 "Запорожець" художники в першу чергу надихалися NSU Prinz IV Chevrolet Corvair, при тому що перший своїм дизайном, по суті, зобов'язаний другому. Незважаючи на це, в зовнішності "Запорожця" є елементи, який резонують із зовнішністю інших машин.

"Запорожець" став на конвеєр в 1967 році, а перше покоління "Chevrolet Corvair вироблялося в період з 1960 по 1964ю мова йде саме про перше покоління американського седана, оскільки у другого з "Запорожцем" немає нічого спільного.

Chevrolet Corvair. Фото: Drive2

У двох машин є спільні риси по передній частині, проте більше "Запорожець" нагадує саме NSU Prinz, найсильніше ця схожість помітно на ЗАЗ-968 1972 року, де копіювання стало максимальним.

NSU Prinz. Фото: Drive2

У автомобілів майже ідентичні Декоративні передні крила переду, хромована окантовка задніх бічних стекол і навіть розташування поворотників. Варто відзначити, що навіть незважаючи на це, автомобілі відрізняються задами і інтер'єром.

Що стосується задньої частини кузова, то найсильніше вона схожа на Ford Falcom 1962 року. Задні ліхтарі цього автомобіля найсильніше нагадують"Запорожець". Попадання по салону у "Форда", до речі, все одно немає.

Ford Falcom. Фото: Drive2

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які машини на вторинному ринку користуються найменшою популярністю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі на продаж випустили унікальну люксову модифікацію "Москвича".

Також "Hyser" писав, що українських автомобілістів готують до посилення правил у разі ДТП.