Громадяни України поскаржилися на низьку якість вершкового масло, яке виробляється на ТОВ "Харківський молочний завод". Вони подали свої скарги на виробника в обласне управління Держпродспоживслужби.

Про це повідомляється в заява прес-служби Державної установи, повідомляє Главком.

Фахівці провели аналіз, результати якого показали, що продукція ТОВ "Харківський молочний завод" дійсно не відповідає ГОСТам щодо вмісту немолочного жиру.

Після завершення аналізу та отримання результатів співробітники держустанови відвідали зазначене підприємство. Вони склали протокол за ст.65 Закону України "Про державний контроль за додержанням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин".

Відповідно до чинного українського законодавства ТОВ "Харківський молочний завод" зобов'язаний виплатити штраф у розмірі 32 тис. 500 гривень, тому що було виявлено порушення ДСТУ при випуску вершкового масла. Крім цього, керівництво заводу має усунути всі порушення, налагодити виробництво натурального і якісного вершкового масла, як зазначено на упаковці продукту цього виробника.

Також проводяться відповідні заходи щодо недопущення реалізації продукції, що не відповідає вимогам чинного законодавства. Крім цього, на підприємстві проводяться відповідні коригувальні заходи щодо технології виробництва продукції.

На даний момент немає ніяких офіційних коментарів щодо цієї ситуації з боку підприємств. Також невідомо, чи згоден цей виробник зі звинуваченнями на свою адресу і чи має намір сплатити призначений штраф.

За словами фахівців, в Україні велика частка вершкового масла – це фальсифікат. У молочні жири виробники часто додають рослинні.

Експерти розповіли на що варто звертати увагу при покупці вершкового масла.

  • При покупці масла потрібно звертати увагу на вартість. Масло, відповідне нормам не буде коштувати дешево.
  • При покупці переконайтеся, що масло тверде. Можна трохи придавити упаковку. Якщо масло м'яке, значить там міститься велика кількість рослинних жирів.
  • При покупці добре вивчіть упаковку продукту. Іноді виробники хочуть схитрувати, тому на упаковці пишуть "молочний продукт". Це означає, що всередині буде точно не масло. На упаковці "правильного" масла пишуть "масло вершкове" відповідно до норм ДСТУ.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в одному з українських магазинів можуть зникнути всі "стратегічні" продукти.

Наш портал писав, що буквально за кілька останніх днів січня на території України подорожчала більшість соціальних товарів.

Нагадаємо, що експерти попереджають про подорожчання вартості низки продуктів харчування, зокрема гречки та соняшникової олії.