Багато хто погодиться, що зимові холоди набридли. Ще б пак, щодня доводиться вести активну боротьбу з сірими похмурими днями, а от сили на цю боротьбу вже закінчуються. Не дивно, що всі українці з нетерпінням чекають весну. Провідна наукова співробітниця Інституту геофізики ім. С.І. Суботіна НАН України Світлана Бойченко щодо цього дала несподіваний прогноз.

Наразі погоду на Україні формує клімат атлантичного походження, коли прохолодні повітряні маси швидко приходять із заходу та північного заходу та приносять за собою опади різного характеру - сніг, мокрий сніг чи дощ. Більше того, 5 та 6 лютого мешканці України ще відчують справжні лютневі морози до мінус 13.

Разом з тим, тепла чекати вже недовго, заявила в ефірі програми "Новий день" на радіо НВ кліматологиня Світлана Бойченко. Про це пише Обозреватель.

За словами фахівця з погоди, весна в Україну прийде "різко та одразу", без плавного переходу від зими до високих температур.

Бойченко каже, що в другій половині або в середині XX століття тепла весняна погода розпочиналася не з березня, а з квітня. От тільки клімат змінюється, тому найближчим часом українці спостерігатимуть нетипову для нашої країни погоду, враховуючи загальносвітові тенденції. Саме вони спровокують і збільшення кількості опадів уже наступного літа.

"Опади в Україні також зміняться, тепер вони будуть в основному у вигляді сильних злив. І це проблема, тому що екосистема не встигає засвоїти цю вологу. І, крім того, ці зливи та опади призводять до підтоплення і повеней, — зазначила експерт.

Зазначимо, що про те, що перший місяць весни буде набагато тепліше березня 2021 року, говорять практично всі синоптики. При цьому фахівці зазначають, що сонце у березні нібито зможуть побачити лише жителі південних регіонів країни.

Також у ЗМІ неодноразово озвучувалась інформація, згідно якиї вже наприкінці весни в Україну може прийти спекотна погода та українці відчують справжнє літо. При цьому температура підніметься до 28 градусів тепла.

Раніше Hyser писав про те, як правильно виростити лимон з кісточки в домашніх умовах.

Також Hyser повідомляв, що українців готують до передчасного приходу літа.

Нагадаємо, що українців готують до нелюдської спеки.