Українським пенсіонерам вирішили нагадати про те, що вже зовсім скоро буде проведена індексація пенсійних виплат. Це говорить про те, що пенсіонери, які вийшли на заслужений відпочинок, отримають надбавку до соціальних виплат.

Відповідний пост оприлюднили на порталі «Главком»

В Україні, в березні, проведуть масштабне підвищення пенсійних виплат, але не для всіх. Вже з 1 березня 2022 року пенсія зросте на 14%. Якщо взяти статистику і підрахувати, то можна зрозуміти, що середній розмір пенсій збільшиться на 500 гривень. Однак є нюанс - близько 5 мільйонів українських пенсіонерів залишаться без індексації.

Підвищувати пенсії не будуть тим, хто має значні надбавки за стаж понад норму, чорнобильцям та іншим пільговим категоріям.

Пенсіонери. Фото: скріншот YouTubе
Пенсіонери. Фото: скріншот YouTubе

Важливо повідомити про те, що індексація проводиться в березні 2022-го року. Пенсія зросте на 14%, після чого цю виплачену суму будуть порівнювати з фактичною пенсією. Якщо в цьому випадку пенсія стане менше, то її підвищувати не будуть, а якщо вона буде більше, що будуть платити перераховану суму.

Є спеціальна формула, за якою проводиться розрахунок і фактичний розмір пенсії – це два різних числа. Пенсіонерам можуть додати виплати за те, що він вийшов на пенсію в 65 років і має необхідний трудовий стаж.

Пенсійне посвідчення. Фото: скріншот YouTubе
Пенсійне посвідчення. Фото: скріншот YouTubе

Також не потрібно забувати і про тих пенсіонерів, яким 80 років. Їм робитимуться виплати за стаж понад норму і за особливі заслуги, наприклад, ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи.

Зауважимо, що індексація стосується тільки тих, хто вийшов на заслужений відпочинок до 2019 року.

Нагадаємо, що українцям повідомили, у скільки років вони зможуть вийти на пенсію після нової реформи.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", половина українських пенсіонер можуть не вийти на пенсію цього року.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, як довести, що у вас є трудовий стаж за відсутності трудової книги.