Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю іноземним журналістам заявив, що, на його думку, обстановка на Донбасі на сьогоднішній день не є більш напруженою, ніж раніше.

Тим не менш, глава країни підписав указ про зміцнення обороноздатності України, яким, передбачається збільшення чисельності військовослужбовців ЗСУ на 100 тисяч осіб, пишуть "Факти".

Під час свого виступу у Верховній Раді він заявив, що нарощування чисельності військовослужбовців триватиме протягом трьох років. При цьому буде збільшено термін служби контрактників. Заплановано створення 20 нових бригад.

Він заявляє, що долю Україну ніхто не вирішує за її спиною і підтвердження тому назвав візит західних чиновників.

Також Зеленський заявив, що новим полем бою є медіаполе, а зброя - це ніщо інше, як новини.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот Youtube-відео
Володимир Зеленський. Фото: скріншот Youtube-відео

"Будь-які повідомлення, особливо побудовані на анонімних джерелах, мають реальний і великий вплив на наших людей, на психіку людей, на нашу державу. Особливо на нашу економіку", - додав Зеленський.

Як відомо, наразі на українсько-російському кордоні зосереджено близько 122 тисяч російських військових. Про це доповіла українська розвідка. Якщо врахувати морський і авіаційний компонент, то вийде 130 тисяч військових, а це на 20 тисяч військових більше, ніж у грудні 2021 року.

Раніше Hyser писав про те, що до кордонів України перекидають "урагани" і "Гради".

Також Hyser повідомляв, що у Міноборони розповіли про наступ Росії.

Нагадаємо, що Росія майже завершила стягування військ до кордонів України.