У мережі розповіли про те, як влаштований найбільший і найпотужніший атомний підводний човен у світі

На сьогоднішній день підводні човни стоять на озброєнні у 39 країн світу, у шести з яких також є атомний підводний флот, при тому що ще три будують свої перші атомні субмарини. Найпотужніші підводні човни знаходяться на озброєнні, очікувано, США і РФ, однак найбільша і найпотужніша АПЛ-рекордсмен знаходиться все-таки в російському флоті-судно проекту 941 "Акула " — "Дмитро Донський". Про те, як вона влаштована розповів YouTube-канал "Лови момент".

"Акула" - тип субмарин, який вперше був закладений в 1976 році, а в море вийшов в 1980. Це єдина знаходиться на озброєнні ВМФ РФ атомний підводний човен, і, незважаючи на це і на солідний вік судна, він поставив ряд рекордів, які досі не змогли побити і навряд чи зможуть.

Наприклад, довжина "Дмитра Донського" становить 172 метри, його водотоннажність становить 48 тисяч тонн. Живить підводний човен два атомних реактора, а її турбіни мають потужність в 50 тисяч к.с. кожна.

Крім того, "Дмитро Донський" відрізняється унікальною конструкцією, оскільки являє собою, по суті, суміщені в одному корпусі два підводні човни проходами між ними. Така конструкція дозволяє судну виконати свої тактичні завдання навіть з серйозними ушкодженнями, оскільки в обох частинах розташований свій реактор і турбіна.

Між капсулами всередині субмарини розміщено двадцять пускових шахт з міжконтинентальними балістичними ракетами, які здатні долати відстань до 8 тисяч кілометрів.

Треба сказати, що при всій бойовій потужності субмарини, вона досить комфортно обладнана всередині, і зайшовши в каюту, швидше здасться що ти в купе поїзда. У підводному човні також передбачена кімната відпочинку, їдальня, де екіпаж корабля годують червоною рибою, ікрою і навіть подають вино.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що астрологи опублікували список знаків Зодіаку, яких очікують складності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні запустили новий ковід-сертифікат.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що скоро долар сильно подорожчає.