З моменту трагедії на шахті "Хінкейко" в Китаї пройшло вже 80 років, але суспільство пам'ятає, як в лічені секунди вибух вугільного пилу там забрав життя 1572 осіб. З тих пір всі знають, що найнебезпечнішою серед громадянських професій вважається професія шахтаря. Те, що сталося сьогодні в Грузії - чергове тому підтвердження.

Так, стало відомо, що в ніч на 31 січня 2022 року на вугільній шахті Мінделі в грузинському місті Ткібулі (Регіон Імеретія) на заході країни прогримів вибух. В результаті події одна людина загинула, повідомляє портал "Новини-Грузія" з посиланням на мера міста Давид Черкезішвілі.

Всього ж в лікарню були доставлені 9 осіб, один з яких помер. Медики оцінюють стан всіх постраждалих як важкий, троє з постраждалих знаходяться в реанімації.

Керівник опікового центру університетської клініки імені Хечінашвілі в Тбілісі Гуга Кашибадзе розповів журналістам про стан постраждалих шахтарів. Так, за його словами, всі вісім постраждалих у свідомості і на даному етапі стан здоров'я у всіх стабільний.

"На світанку в наш центр доставили вісім шахтарів. Імовірно, вони отримали різні травми в результаті вибуху метану. В опіково-реанімаційному відділенні зараз перебувають троє осіб, стан одного з них особливо важкий, так як у нього не просто уражено 60% тіла, але і шоковий стан і пошкодження дихальних шляхів", - наводить слова Кашибадзе "Перший канал" грузинського телебачення на своєму сайті.

Відомо, що інцидент стався пізно ввечері, 30 січня.

Правоохоронці вже порушили кримінальну справу за статтею 240 КК Грузії "порушення правил безпеки при видобутку корисних копалин, будівництві та інших роботах", проте журналістам поки офіційної причини трагедії не називають.

Так, в компанії "Сакнахширі", яка управляє шахтою, повідомили лише, що зараз проводять розслідування і з'ясовують деталі.

Відзначимо, що в Ткібулі діють десятки шахт з видобутку кам'яного вугілля, при цьому більшість з них належить компанії "Сакнахширі".

Раніше Hyser писав про те, що 12 січня аеропорт "Бориспіль" і "Київ" перевіряли на наявність вибухонебезпечних речовин, а також станцій метро.

Також Hyser повідомляв, що в одному з київських ТРЦ повідомили про мінування.

Нагадаємо, що у центрі Києва шукають вибуховий пристрій.