Українським громадянам повідомили не дуже приємну новину, яка стосується газу. Стало відомо, що найбільша в Україні мережа газових АЗС змушена закрити всі заправки через зростання цін на газ.

Відповідний пост розмістили на порталі «РБК-Україна»

Дуже важливо повідомити про те, що через велике зростання цін на газ, найбільша в Україні мережа АГНКС "Укравтогаз" закриває всі свої заправки з 1 лютого 2022 року.

У прес-службі «Укравтогаз» повідомляють, що робота компанії, яка входить в структуру державної НАК "Нафтогаз Україна", закривається на невизначений час.

"З 01.02.2022 р.вносяться зміни в режим і графік роботи АГНКС мережі "Укравтогаз" – з 6:45 буде припинена Комерційна заправка автотранспорту на АГНКС", – говориться на офіційному сайті української компанії.

АЗС. Фото: скріншот YouTube-відео
АЗС. Фото: скріншот YouTube-відео

Важливо відзначити, що причиною даного закриття є зменшення обсягів реалізації метану, ну і, звичайно ж, неймовірне зростання ціни на природний газ і електрику.

Директор "Укравтогаз" Олександр Ватажишин публічно сказав, що "дива не сталося, і наше підприємство постраждало в ситуації, що склалася на ринку".

Це говорить про те, що ціни на газ продовжують зростати з великими темпами, що означає, що найбільша в Україні мережа газових АЗС буде закрита на невизначений час.

АЗС. Фото: скріншот YouTube-відео.
АЗС. Фото: скріншот YouTube-відео.

Крім цього, є відомості про те, що вже було закрито 34 точки 1 грудня 2021 року, а 1 січня 2022 року було закрито ще 32. З 90 станцій залишилося тільки 11, які також будуть закриті в наступному місяці. Можливо, працюватимуть станції на окупованих територіях, яких 9 штук.

Олександр Ватажишин сказав, що станції відновлять свою роботу тільки тоді, коли почне дешевшати газ.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як не втратити квартиру за комунальні борги.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українських громадян чекає бензин по 40 гривень за літр.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі повідомили, що Путін почав відводити війська від України.