У мережі активізувалися шахраї, які пропонують українцям перевести в готівку їх "ковидну" тисячу за готівку 650 гривень.

Як відомо, що гроші за повний курс вакцинації проти коронавірусної інфекції приходять громадянам на карту і перевести в готівку їх неможливо, пише "РБК-Україна". На ці гроші тільки можна придбати квитки в кіно, спортзал, музеї, книги і т. д.

Щоб заробити на людях, шахраї почали розміщувати свої оголошення в Telegram-каналах.

Цікаво, що умови угоди спочатку сумнівні, проте деякі українці, не розуміючи в чому підступ, йдуть на такий крок.

Їм пропонують перейти за вказаним посиланням, ввести суму платежу, а в призначенні вказати "спорт ". Крім того, необхідно вказати реквізити картки "єПідтримка".

Після того, як дія була виконана, їх просять надіслати скріншот для підтвердження транзакції. Потім наївним українцям обіцяють скинути на карту 650 гривень, які вони зможуть зняти в будь-якому відділенні банку і витратити на власні потреби.

Однак, як можна побачити, після закінчення тижня власник аккаунта "солодка водичка" змінив Нік. А оголошення з пропозицією купити ковидную тисячу за 650 гривень залишилося колишнім.

Нагадаємо, що президент країни Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до громадян на YouTube заявив, що тепер "ковидну" тисячу вони зможуть витратити і на оплату комуналки. Це стосується громадян, старше 60 років.

Найближчим часом даною послугою зможуть скористатися і громадяни України віком 14-18 років. Вони зможуть витратити гроші на сферу освіти, набуваючи ті чи інші курси, програми, тренінги і так далі.

Раніше Hyser писав про те, що ПриватБанк вигадує борги своїм клієнтам.

Також Hyser повідомляв, що названі роутери, які стежать за українцями.

Нагадаємо, що Монобанк попередив українців про грандіозну аферу.