В останній день січня, 31 січня, на більшій території України очікуються небезпечні метеорологічні явища. За словами синоптиків, прогнозується погіршення погода у деяких регіонах нашої країни.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-центр ДСНС.

Згідно з прогнозами метеорологів, прогнозуються сильні пориви вітру, також хуртовини і ожеледиця. Всі ці несприятливі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспортних засобів на певних ділянках доріг і вулиць.

За словами синоптиків, сьогодні пориви вітру можуть досягати до 15-20 м/с.у західних регіонах вітер може посилитися до 25 м/с. у Карпатах пориви вітру сягатимуть до 25-30 м/с. у цих регіонах очікуються сильні хуртовини, а на дорогах ожеледиця.

Крім цього, в Києві та області протягом дня пориви вітру досягнуть 15-20 м/с.на дорогах прогнозується ожеледиця. Також вводиться "жовтий" рівень небезпеки (I рівень небезпеки).

Синоптики зазначили, що в Закарпатській області та в горах Івано-Франківської, Львівської областей прогнозуються сильні снігопади, хуртовини. Фахівці попереджають про можливі погіршення погодних умов. Також в цих регіонах зберігається значна сніголавинна небезпека. Введено 3 рівень.

Стало відомо, що через несприятливі погодні умови без електрики залишилися 317 населених пунктів у шести областях країни.

Рятувальники дали рекомендації українцям під час несприятливих погодних умов. Рекомендується триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев і конструкцій будівель, які можуть зірватися через сильний вітер.

Якщо відбулося падіння дерев або гілок, травмування людей необхідно негайно телефонувати за номерами екстрених служб.

Після Нового року на більшій частині України тривають температурні гойдалки. Але не варто розслаблятися, тому що скоро країну накриють нові атмосферні фронти.

Раніше "Hyser" повідомляв, що синоптики заявили, що в Україні очікуються небезпечні метеорологічні явища.

Інформаційний портал "Hyser" писав, що синоптики розповіли, якою буде весна в Україні.

Нагадаємо, що українські синоптики розповіли, яким буде літо 2022 року.