Розвідка США отримала дані, згідно з якими Путін не врахував той факт, що новий наступ на Україну може повністю зруйнувати економіку Росії через санкції Заходу.

Про це заявили в The Washington Post, пише Телеграм-канал "ЧП Україна".

Американські санкції можуть завдати істотної шкоди економічному становищу РФ. Одночасно з цим, такі заходи здатні вплинути і на інші держави.

У виданні The New York Times пишуть, що ті самі санкції можуть обрушити російський рубль, а також спровокувати крах фондового ринку і навіяти фінансову паніку. Таким чином, що ціна, яку заплатить Росія виявиться занадто високою після вторгнення в Україну.

У такій ситуації постраждають і мільярдери, і чиновники, і звичайні представники середнього класу. Санкції можуть спровокувати підвищення цінника на продукти харчування та одяг, привести до зменшення пенсій і знецінити накопичення росіян.

Видання також підкреслює, що така американська стратегія спричинить і політичні, і економічні ризики. Постраждати може не тільки економіка Росії, але і економіка інших європейських країн.

Аналітики кажуть, що Кремль може дати відповідь на нові санкції. Так, від Росії очікують зупинки поставок природного газу в Європу, а також кібератак, спрямованих на країни Заходу.

З цієї причини американці розробляють заходи, які можуть вдарити по Російській Федерації і разом з тим уберегти від наслідків весь інший світ, включаючи самі США.

Як відомо, 29 січня стало відомо, що війська і авіація Західного військового округу, які знаходилися поблизу українського кордону, закінчили свою "планову перевірку" боєготовності і повертаються в місця базування. Однак тактичні навчання не припиняються.

Раніше Hyser писав про те, що нові схеми "вторгнення" в Україну змусили росіян жахнутися.

Також Hyser повідомляв, що Росія продовжує нарощувати військову міць біля кордонів.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки постачають в Україну 45 військових літаків.