Експертами була обрана нова стратегія для боротьби з боржниками за ЖК-послуги.

На цей рахунок висловився голова правління спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, який упевнений, що новий законопроєкт про визнання квартир домогосподарствами і спільне об'єднання проживаючих в них людей податковими зобов'язаннями, спрямований якраз на це. Про це пише "UBR.ua".

українцям розповіли, як уникнути втрати майна, фото: YouTube

Він вважає, що завдяки цьому буде легше забрати житло за борги у людей. Зараз же це зробити важко, оскільки спочатку потрібно з'ясувати, хто власник, хто зареєстрований, чи є діти, хто спадкоємці, а ось маючи зареєстроване домогосподарство, а не квартиру, його будуть забирати без суду і слідства, тільки заарештовуючи.

Також це дозволить почати різко урізати субсидії, зазначає голова правління Союзу споживачів комунальних послуг. Справа в тому, що багато українців прописані офіційно за різними адресами, але часто проживають разом. У новому варіанті реєстрація домогосподарства вплине на структуру платників послуг ЖКГ та одержувачів субсидій.


До слова, влада не перестає придумувати все нові способи боротьби з боржниками за комунальні послуги. Справа в тому, що згідно з останніми даними Державної служби статистики, в листопаді минулого року борг за ЖК-послуги збільшився на 45,9 млн гривень - до 5,564 млрд гривень. Але ж це був тільки початок опалювального сезону, тому про те, яка сума боргу буде по його закінченню, варто тільки здогадуватися.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про нові тарифи на газ.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як отримати компенсацію за відключення світла.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки українці заплатять за комуналку навесні.