Українцям розповіли про те, як заощадити на комісії при переводі з картки на картку ПриватБанку, Ощадбанку та Monobank.

Саме ця операція проводиться банками найчастіше, і завдяки їй вони заробляють непогані гроші. Про те, який банк найбільше вигідний в цьому питанні в першу чергу клієнту, розібралися експерти. Про це пише "Сьогодні".

Так, наприклад, ПриватБанк не бере комісію за переказ грошових коштів. Винятком є тільки той випадок, якщо клієнт вирішив здійснити переказ скориставшись гарячою лінією 3700 – тоді комісія становитиме 2 грн від будь-якої суми.

А ось переклад з карти українського банку на карту ПриватБанку обійдеться в 0,5% від суми, але мінімальна комісія 5 грн.


В Ощадбанку при переказі грошей з картки на картку вилучається комісія в розмірі 5 грн, але для власників картки "Мій комфорт" вона відсутня. Для переказу на картки інших банків - 1% + 5 грн.

Тепер що щодо Monobank, клієнти якого не платять комісію в разі переказу особистих коштів, а от якщо переводити кредитні, то комісія складе 4%. Крім того, якщо мова про переказ грошей з карти Monobank на карту зарубіжного банку, то доведеться віддати 1% від суми, але не менше 1 долара, 1 євро або 30 грн за рахунок власних грошей і 4% за рахунок кредитних.

При цьому при перекладі з карт іноземних банків на карту Monobank комісія складе 1,8% від суми переказу.

А вже який з українських банків найвигідніший вирішувати тільки вам, оскільки у кожного є свої переваги і свої недоліки.

Раніше "Hyser" писав про те, що Ощадбанк попередив своїх клієнтів про важливе нововведення.

Також наш портал повідомляв, що у Monobank, у якого немає відділень по країні, скоро з'являться власні банкомати.

Нагадуємо, що українцям нагадали про сплату одного важливого податку.