В Україні очікуються небезпечні метеорологічні явища.

Уточнюється, що 30-31 січня в країні будуть спостерігатися сильні пориви вітру, які будуть досягати 15-20 м/с, а в західних областях місцями 25 м/с, в Карпатах буде відчуватися 25-30 м/с. Також будуть хуртовини, а на дорогах можлива ожеледиця. Про це свідчать дані Укргідрометцентру.


Так, згідно з прогнозом синоптиків, 30 січня в Карпатах вночі в західних і Житомирській областях випаде значний сніг (I рівень небезпеки жовтий). Разом з тим у Києві та області 30-31 січня пориви вітру складуть 15-20 м/с, а на дорогах утвориться ожеледиця (I рівень небезпеки жовтий).

Українців попередили, що такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. У зв'язку з цим, водіям варто бути готовим до колапсу на дорогах і дотримуватися правил дорожнього руху, щоб уникнути аварій.


До слова, синоптики і раніше говорили про те, що останні вихідні в цьому місяці будуть морозними і хмарними. Вони прогнозували слабкі і помірні морози практично на всій території країни, за винятком Південної сторони.

У лютому синоптики теж прогнозують несприятливі погодні умови, які і властиві зимі. Зокрема, мова йде про морози, снігопади і різкі перепади температури повітря.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні очікуються потужні шторми і дощі цього літа. Синоптики поділилися прогнозом.

Також наш портал повідомляв, що українцям назвали точну дату, коли всю країну накриє холод до -21.

Нагадуємо, що синоптики порадували українців новиною про потепління. Відлиги не минути, але тепло затримається ненадовго.