Ці оладки готуються дуже просто, але виходять приголомшливо смачними і нереально пишними.

Продукт:

  • Кефір-500 мл;
  • Яйце - 1 шт;
  • Борошно-приблизно 430 грам;
  • Сіль-0,5 ч. л;
  • Цукор - 1 ст. л;
  • Ванілін - за бажанням;
  • Сода-0,5 ч. л.
  • Рослинна олія для смаження;
  • Джем - для подачі.

Кефір влити в глибоку миску, при цьому продукт повинен бути теплим. За жирності краще взяти 3,2%-ний.

Далі в кефір потрібно вбити одне яйце і додати 1 столову ложку цукру.

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

У кефір додаємо інші інгредієнти, перемішуємо віночком.

Просіваємо борошно і знову перемішуємо до утворення однорідної маси. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на півгодини. Перемішувати тісто потім не потрібно.

На розігріту з рослинним маслом сковороду викладаємо тісто і обсмажуємо з обох сторін. При цьому одну сторону смажимо під кришкою, а другу сторону на відкритій сковороді.

До речі, щоб млинці завжди виходили, важливо пам'ятати про деякі секрети:

  1. Велику роль відіграє якість борошна-вона повинна бути свіжа, не лежала. Чиста, без домішок. Борошно потрібно обов'язково просіяти, щоб наситити киснем;
  2. Не потрібно додавати в тісто цукру більше норми, так як млинці почнуть пригорати і "сядуть". Краще подати до млинців джем, мед або солодкий сироп;
  3. Для замішування тіста краще використовувати віночок, так як міксер перебиває тісто. Тісто може вийти затяжним, а млинці гумовими;
  4. Не варто забувати про сіль - обов'язково потрібно додавати сіль за рецептом.

Відзначимо, що раніше, до прийняття Масляної, млинці на Стародавній Русі були атрибутом поминок. Вся справа в тому, що перші спечені млинці обов'язково віддавалися незаможним і бездомним для того, щоб вони пом'янули загиблих.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явився рецепт цікавої закуски зі скумбрії.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли про те, як правильно квасити капусту.