В Україні знову зросте вартість бензину на АЗС.

Істотне підвищення ціни на паливо очікується в лютому 2022 року. Відповідною інформацією з цього приводу поділилися експерти, за словами яких, скоро частина водіїв не зможе заправляти свої автомобілі. Про це пише "Апостроф".

українцям радять терміново запастися бензином, фото: Європейська правда

Таким чином, аналітики вважають, що в лютому літр бензину переступить позначку в 40 гривень. Також виростить в ціні газ - до 25 гривень. Все це відбудеться на тлі зростання курсу долара.

Крім того, багато в цьому питанні залежить від ситуації на міжнародному енергетичному ринку і державного регулювання цін. Однак експерти не сумніваються, що все обернеться проти українських автомобілістів і їм доведеться платити більше за бензин та газ.

у лютому ціна на бензин буде позамежною, фото: Укрінформ

У той же час вони вважають, що підвищення цін на паливо не спричинить подорожчання вартості проїзду в громадському транспорті. Крім того, очікується падіння попиту на автомобілі серед українців, через що на вулицях побільшає пішоходів.

Проте є ще шанс, що паливо почне дешевшати. Однак для цього потрібно, щоб склалися певні умови. Справа в тому, що в основному подорожчання бензину спровоковано зростанням цін на нафту.

Тобто паливо почне падати в ціні тоді, коли нафтопродукти теж впадуть в ціні. У всякому разі в цьому впевнений директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн, який і зробив відповідну заяву.

Раніше "Hyser" писав про те, що водіїв попередили про рекордний політ цін на паливо.

Також наш портал повідомляв, що українців готують до подорожчання тарифів на доставку газу.

Нагадуємо, що водіїв попередили про небезпечний "сюрприз" від українських АЗС.