Громадянам України повідомили дуже неприємні новини, які стосуються комунальних послуг. Стало відомо, що вже з січня 2022 року, жителі нашої держави можуть платити за опалення набагато більше.

Відповідну публікацію розмістили на порталі "Оглядач"

Є відомості про те, що на території України ціна на опалення залежить від декількох факторів: погоди, енергоефективності будинку і тарифу постачальника. Наприклад, якщо в столиці України в квартирі 70 квадратних метрів, то за її опалення потрібно було заплатити 1582 гривні в листопаді, а ось вже в грудні ця ціна зросла на 18.5% і стала складати 1876 гривень.

У прес-службі КМДА заявив, що такий різкий стрибок ціни пов'язаний з погодними умовами. Вони навіть навели приклад і сказали, що в листопаді середня температура повітря становила 4,8 градуса, а в грудні – мінус 1,6 градуса.

Подорожчання опалення, фото: youtube.com
Подорожчання опалення, фото: youtube.com

"Через таке зниження температури в грудні споживання тепла в будинках збільшилося на 16%, а середньозважена вартість опалення склала 26,8 грн/м2. Тоді як у листопаді - 22,6 грн/м2", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, повідомляється, що ціна на тарифи опалення не змінилася в Києві. Важливо помітити, що в енергоефективних будинках ціни на опалення можуть бути набагато дешевше, аж до 40%. Це говорить про те, що в старих хрущовках йде значна втрата тепла.

Потрібно нагадати, що влада говорила про те, що підвищувати тарифи на опалення не будуть в цьому опалювальному сезоні. Однак, у січні 2022 року такий поворот подій цілком можливий. Знову-таки у всьому винен газ.

За прогнозами експертів, ціни на опалення можуть злетіти на 20% вже в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, що у Мережу потрапила інформація про те, що жителям України почали приходити подвійні платіжки.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українським пенсіонерам повідомили, кому чекати підвищення.

Також портал "Hyser" писав, що українцям повідомили, кому можуть відключити газ.