Такі повідомлення - біль будь-якого великого міста. Ще б пак, ті зловмисники, що оприлюднюють завідомо неправдиві повідомлення про мінування об'єктів не думають про людей, що поспішають на роботу, додому чи запізнюються на літак. Сьогодні, 12 січня, в Україні невідомі "замінували" 600 об'єктів у 9 областях: до переліку потрапили аеропорти, метро і навіть школи.

Так, у поліції кажуть, що лише за 10 днів 2022 року правоохоронці вже отримали 155 повідомлень про мінування. При цьому, як зазначив глава Нацполіції Ігор Клименко, авторів десяти з них правоохоронці встановили. За його словами, значна частина таких повідомлень надходить з території ОРДЛО.

У середу, 12 січня, у МВС були змушені оприлюднити безпрецедентну кількість "мінувань" в Україні, пишуть Українські новини.

Так, вибухівку шукали у школах Черкас, Львова та Дніпра. При цьому у всіх трьох випадках погрожували підірвати всі школи міста.

Також правоохоронці перевіряли торгові центри в Одесі та міську ялинку на вулиці Дерибасівській. Ці місця докладно перевіряли вибухотехніки та правоохоронці, проте нічого не виявили.

Але найбільше дісталось столиці України - Києву. З 14:30 орієнтовно до 17:00 у столиці шукали вибухівку в аеропортах "Жуляни" та "Бориспіль". При цьому аеропорт "Бориспіль" свою роботу не припиняв та працював в штатному режимі.

"О 13:00 надійшов лист на електронну адресу СБУ, і у цьому повідомленні було сказано про замінування чотирьох станцій метрополітену, кількох ТЦ у різних районах столиці, а також в аеропортах "Жуляни" та "Бориспіль". На щастя, погані новини не підтвердились, але перевірки ще продовжуються", – уточнили в пресслужбі поліції.

Проверка сообщения о минировании

Також шукали, але не знайшли вибухівку на чотирьох станціях метро. Про це йдеться в повідомленні метрополітену в соціальній мережі Facebook. Так, Київський метрополітен закривав станції "Вокзальна", "Площа Льва Толстого", "Палац спорту", "Театральна" та пересадки через повідомлення про мінування.

Раніше Hyser повідомляв, що під Львовом сталася масштабна аварія за участю пасажирського автобуса.

Наш портал також писав, що у Києві сталася страшна ДТП: тепловоз протаранив легковий автомобіль з дитиною.

Крім цього, у Хмельницькій області сталася смертельна ДТП.

Нагадаємо, що у ДТП На Прикарпатті загинув 5-місячний малюк.