Українським громадянам розповіли дуже корисну і важливу інформацію, яка стосується пенсійних виплат. Житіям України повідомили, чому вони отримують маленьку пенсію при стажі 50 років.

Відповідну публікацію розмістив на порталі «Апостроф»

Є інформація про те, що одна пенсіонерка з України вирішила звернутися до журналістів з питанням, чому за 50-річний стаж їй платять всього 2200 гривень. Журналіст не став довго мовчати і дав їй відповідь: якщо вона має великий стаж, а її робота приносила їй маленький дохід, то, відповідно, на велику суму від пенсійних виплат розраховувати не варто.

На сторінці "Пенсійний кур'єр" в соціальній мережі пояснили, що пенсія на території України залежить від двох факторів: стаж і заробіток.

Важливо розуміти, що пенсія розраховується індивідуально для кожного жителя України.

Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін
Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін

"Розмір пенсії, обчислений з ваших індивідуальних показників, не дотягує навіть до 2200 грн, ось вам і дають доплату до цієї суми. Для цього і введена ця модель-доплата до 2200, щоб люди, які мають багато стажу, але у яких була мала зарплата, яка отримувала хоч трохи більшу пенсійну виплату", - пояснили пенсіонерці з України.

Потрібно помітити, що це - дуже важлива інформація, так як багато українських пенсіонерів зрозуміють, що кількість стажу безпосередньо не впливає на розмір пенсійної виплати. Тут головну роль відіграє заробіток.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам розповіли про шкоду аспірину для організму.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", пенсіонерам розповіли, кому підвищили пенсії на 3000 гривень.

Також портал "Hyser" писав, що українцям повідомили, кому і коли підвищать соціальну допомогу.