Розпотрошені банкомати, пограбовані магазини, згоріла будівля акімату, блокпости на вулицях - саме так 10 січня 2022 року виглядало найбільше місто і колишня столиця Казахстану Алмати. Саме це місто стало центром протестів, які сколихнули країну 2 січня і зараз там дуже явно видно наслідки стрілянини, підпалів і заворушень.

Так, в Алма-Аті обстановка після введення "миротворців" ОДКБ устаканилася, ось тільки ситуацію в Республіці назвати спокійною поки не можна, адже по всій країні тривають затримання. У мережі показали, як виглядає після всієї події найбільше місто і колишня столиця Казахстану Алмати.

І правда, низка трагічних подій, що захлеснула Казахстан на початку січня, виявилася складним випробуванням для всіх сфер життєзабезпечення колишньої союзної республіки. Зараз, судячи з кадрів, в місті багато військових. Офіційні особи країни називають їх "миротворцями". Підрозділи відправили до Казахстану країни-члени ОДКБ на прохання президента країни Касим-Жомарта Токаєва.

При цьому на фото практично не відображено жителів міста. Вся справа в тому, що в Алмати зараз діє режим надзвичайного стану, встановлено комендантську годину.

Також на дорогах дуже мало проїжджаючих автомобілів.

Відзначимо, що через шість днів після відставки колишнього уряду на тлі масових протестів Казахстан отримав нового прем'єра.

Раніше "Hyser" писав про те, що Лукашенко попередив Україну про можливий наступ.

Також наш портал повідомляв, що Лукашенко заявив про "море могил" на кордоні.

Нагадуємо, що Лукашенко вибухнув відвертою загрозою Україні.