В Україні з'явилася Нова шахрайська схема, в якій зловмисники видають себе за таксистів.

Про це говориться на сторінці в популярній соцмережі Facebook "Дніпро Оперативний", повідомляє "Апостроф".

У редакції спільноти заявили, що один з читачів цієї спільноти написав їм повідомлення, в якому розповів про нову схему шахраїв. За його словами, він сам мало не став жертвою шахраїв.

Зловмисники придумали нову схему, щоб "розвести" людей. Зокрема, шахраї телефонують потенційній жертві, представляючись таксистом служби "Болт" або іншої, яка працює на цьому ринку. Зловмисник, телефонуючи потенційній жертві, каже, що хоче підтвердити поїздку. Він каже, що випадково переплутав цифру в номері телефону, відправивши код для активації поїздки на цій номер. Тому він просить потенційну жертву продиктувати цей код активації.

Поки один зловмисник дзвонить потенційній жертві, то його спільник в цей же час встановлює додаток з платіжною системою на інший мобільний телефон. У цьому додатку шахраї вводять номер мобільного телефону потенційної жертви. Якщо людина повірить дзвонив і продиктує зловмисникам код активації поїздки на таксі, то шахраї отримують доступ до аккаунту людини, до якого вже прив'язана його банківська карта. Потім на цю банківську карту будуть приходити замовлення на різні суми. Замовлення можуть приходити з різних областей нашої країни.

У спільноті "Дніпро Оперативний" попереджають українців бути більш уважними та обережними, щоб не попастися на цю шахрайську схему.

Крім цього, шахраї можуть представлятися таксистами будь-якої служби таксі, в якій є платіжна система. Також українців просять не передавати будь-які коди з смс третім особам.

В даний час шахраї в Україні використовують хитрі схеми і нові методи, щоб красти у людей гроші. Деякі можуть втратити невелику суму, але іноді аферисти грають по-крупному.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Чернігівщині викрили новий вид шахрайства: банківські картки українців спустошують "ворожки" - аферистки.

Наш портал також писав, що ПриватБанк попередив українців про новий вид шахрайства: злочинці знімаю гроші з карт під виглядом COVID-виплат.

Нагадавши, українців попередили про нову схему шахрайства від імені МОЗ.