Останнім часом йде спад захворюваності коронавірусної інфекція. В Україні залишилося всього дві "помаранчеві" області, де епідситуація погіршилася і це Сумська та Херсонська області.

МОЗ повідомляє, що в інших регіонах країни індикатори визначення рівня епідеміологічної небезпеки знаходяться в межах норми. Таким чином, всі інші області знаходяться в "жовтій" зоні карантину.

У Сумській області станом на 9 січня зафіксовано перевищення коефіцієнта виявлення випадків інфікування коронавірусною інфекцією. даний показник був на рівні 21% при нормі 20%. Причому 8 січня він становив 19,8%.

У Херсонській області перевищено число випадків госпіталізації пацієнтів з ковід. При нормі не більше 50% станом на 8 січня даний показник знаходився на позначці 78,6%. Причому днем раніше відсоток становив 39,5. Станом на 9 січня відсоток госпіталізацій зменшився, проте він не дає Херсонщині покинути "помаранчеву" зону.

Пандемія коронавірусу. Фото: скріншот YouTube-відео.
Пандемія коронавірусу. Фото: скріншот YouTube-відео.

Зазначимо, що станом на 10 січня за минулу добу в Україні було зафіксовано 1969 нових випадків захворювання ковід. Серед цього числа захворілих 94 дитини і 41 медпрацівник.

За добу не змогли здолати захворювання 86 українців і померли. Видужало 3517 пацієнтів з коронавірусом. У ковід-госпіталях на лікуванні перебувають 1064 людини.

На 10 січня 92,3 тисяч жителів країни залишаються в активній фазі захворювання.

До слова, за словами лікар-інфекціоніста Ольга Голубовської, вже незабаром число пацієнтів з COVID-19 знову почне рости. Цьому посприяє одночасне циркулювання штамів Омікрон і Дельта.

Раніше Hyser писав про те, що українці отримають нові ковід-сертифікати.

Також Hyser повідомляв, що українцям старше 60 років доведеться колоти бустерну дозу вакцини.

Нагадаємо, що названа дата посилення карантину.