В Україні встановили новий рекорд з наймасовішого виконання святкової колядки, який був занесений до Книги рекордів України.

Про це в ефірі радіо Тиса FM заявив священик Мукачівської греко-католицької єпархії отець Владислав Ігнатишин, повідомляє "Главком".

На Закарпатті до Різдва було влаштовано святковий челендж: закарпатські греко-католицькі парафії виконували колядки.

За словами священика, цього року був організований дитячо-молодіжний челендж з колядками. Все це робилося через популярні соціальні мережі з відповідним хештегом»МГКЄ колядує". Священик також додав, що різні парафії Мукачівської греко-католицької єпархії передавали естафету один одному і колядували.

Священик сказав, що в челленджі взяли участь приблизно третина парафій, а це десь понад 100 учасників.

За його словами, такий захід проводився вперше.

У неділю, 9 січня, на Прикарпатті в селі Підгір'я (Івано-Франківська область) було встановлено новий рекорд України з масового виконання колядки «Нова радість». Її співали майже 4,5 тисячі осіб.

Святкову колядку разом виконали 4 471 чоловік. На заході були присутні офіційні представники Книги рекордів України, які зафіксували дане досягнення. Учасників рахували за формулярами в касах, де вівся запис людей, які приходили на цей святковий захід.

За словами експерта Книги рекордів України Тетяни Розвадовської, було встановлено новий рекорд України-наймасовіше виконання колядки» Нова радість", яку співали 4471 учасники. Новий рекорд потрапив у категорію мистецтво

Розвадовська також зазначила, що попередній рекорд був встановлений ще в 2017 в Дрогобичі (Львівська область). Тоді колядку виконали 828 осіб.

За словами експерта, також зафіксовано рекорд з наймасовішого виконання "Щедрика" - 3 500 осіб.

Раніше "Hyser" повідомляв, що народний депутат Микола Тищенко (партія "Слуга народу") повеселив українців колядкою на Різдво.

Наш портал писав, що українцям розповіли, коли потрібно колядувати, а коли посівати.

Нагадаємо, що оркестр Національної гвардії зірвав овації, виконавши "Щедрик".