В одному з регіонів України погіршилася епідемічна ситуація.

Зокрема, мова йде про Херсонську область, яка в неділю, 9 січня була переведена в "помаранчеву" зону карантину. Вся справа в тому, що динаміка рівня госпіталізації перевищила 78,6 %. Решта регіонів України знаходяться в "жовтій" зоні, пише "Апостроф".

Варто зазначити, що рівень захворюваності у згаданій області становить 65 при певному показнику 75 на 100 тисяч населення. При цьому рівень госпіталізацій на Херсонщині становить 26,9 при показнику 60 на 100 тисяч населення.


Загалом станом 9 січня, в Україні зафіксовано 3,88 млн випадків інфікування коронавірусом, з них 104 тисяч зі смертельними наслідками. На даний момент влада не розглядає варіант з введенням локдауна, оскільки ситуацію їм вдається поки контролювати. Однак якщо щось зміниться, то можуть і переглянути це питання.

Уточнюється, що значно погіршити епідемічну ситуацію в країні може поширення нового штаму коронавірусу, який отримав назву "Омікрон". Проте головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що зараз мова про локдаун в уряді не йде.


За його словами, на сьогоднішній день захворюваність коронавірусом, завдяки вакцинації і вжитим карантинним заходам, знизилася, тому обмежувати людей в деяких правах пересування немає необхідності.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, скільки отримають українці, і у кого заберуть виплати.

Також наш портал повідомляв, що були названі категорії громадян, кому будуть колоти бустерну вакцину.

Нагадуємо, що у Києві готуються до введення спецпропусків на транспорт.