З січня в деяких українців зросли виплати.

Уточнюється, що з 4 січня 2022 року підвищили виплати чорнобильцям, непрацездатним особам, які втратили родичів-військових в АТО/ООС, а також жінкам, яким виповнюється 60 років. Про це пише "Апостроф".

В Україні почали виплачувати підвищені пенсії , фото: Донецкие новости

Так, передбачені підвищені пенсії кожному з непрацездатних батьків (матері або батькові), дружині або чоловікові загиблих/померлих/зниклих безвісти осіб-учасників антитерористичної операції/операції Об'єднаних сил. Таким чином, мінімальний розмір їх пенсійної виплати був збільшений до 7,8 тисячі гривень, а в середньому підвищення склало 1 895 гривень.

Саме стільки буде отримувати тепер понад 3,36 тисячі осіб. Крім того, автоматичний перерахунок стався для 21,2 тисячі осіб. Це все люди, які отримали інвалідність через аварію на Чорнобильській АЕС. Їх пенсія зросла в середньому на 2903 гривень.

Варто відзначити, що їх пенсія залежить від заробітної плати, визначеної з п'ятикратного розміру мінімальної зарплати, як це раніше передбачалося для військових.


Разом з тим з січня щомісячне підвищення на 9% від пенсії призначено жінкам, народженим з 1 січня 1962-го по 31 грудня 1962 року, при зверненні за призначенням пенсії за віком.

Також українцям нагадали, що вони мають можливість замовити два види пенсійних посвідчень – головного документа, що підтверджує статус пенсіонера та передбачає деякі пільги.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні зріс податок на зарплату, тому тепер доведеться платити більше і вже відомо на скільки.

Також наш портал повідомляв, що українських пенсіонерів обрадували нововведенням щодо зарахування стажу.

Нагадуємо, що експерти розповіли про небезпеку впровадження накопичувальної пенсії, до якого так намагається заманити українців уряд.