У мережі показали перші проліски в Україні, які розцвіли цього року завчасно.

Уточнюється, що розпустилися ці квіти в Одесі. Так, білі дзвіночки можуть з'явитися як в ранній весняний період, найчастіше, на початку березня-початку квітня, так і на початку зими, тобто в грудні-січні. Це цілком нормально, але для регіонів з теплим кліматом і м'якими зимами. Одесу якраз можна віднести до числа таких регіонів.


В цілому ця зима така непередбачувана, що від неї можна очікувати чого завгодно. Регулярних температурних гойдалок, коли плюс різко змінюється на мінус, несподіваних снігопадів.

Директор "Укргідрометцентру" Микола Кульбіда вже ділився своїм прогнозом погоди на зиму 2021-2022. За його словами, зима в Україні буде м'якою, теплішою за норму. З грудня 2021 по лютий 2022 року на більшій частині Європи він обіцяв позитивну аномалію температури повітря. Кількість опадів буде близьким до норми, сніговий покрив — нестійкий.


Також він говорив про те, що протягом всієї зими в Україні можливі і снігопади, і дощі. Власне, вони вже зараз досить часто чергуються.

А ось інша співробітниця "Укргідрометцентру", Вазіра Мартазінова прогнозувала в січні сильні морози до -20 градусів. Лютий, за її словами, буде "затяжним і сніжним". Але сніг буде швидко таїти через коливання температури.

Раніше "Hyser" писав про те, що фахівці розповіли, якою буде погода після Різдва.

Також наш портал повідомляв, що синоптокиня розповіла, чим "здивує" зима після відлиги.

Нагадуємо, що українців попередили синоптики про нову хвилю снігопадів. Названі прям конкретні дати, коли вони повинні спостерігатися в нашій країні.