Експерти нагадали українцям про те, яким чином вони можуть розрахувати належну їм допомогу від держави

З урахуванням того, наскільки високі зараз в Україні діють тарифи на різні комунальні послуги, субсидії дійсно життєво необхідні для багатьох сімей. Варто відзначити, що розмір субсидій залежить від декількох факторів, таких як кількість прописаних в житло людей, їх дохід і так далі. Інформаційний портал "Главред" нагадав українцям, як самостійно дізнатися розміри субсидії на житлово-комунальні послуги.

На сьогоднішній день в Україні субсидії отримує понад 2,6 мільйонів домогосподарств, проте далеко не всі субсидіанти знають, який розмір допомоги їм покладено. В інформаційно-обчислювальному центрі Мінсоцполітики України містяться дані про субсидії, номери заяви, розміри нарахованої допомоги за рік або місяць, населений пункт, а також період видачі виплат.

Для того, щоб отримати від держави допомогу потрібні деякі дані, такі як кількість прописаних в житло людей, їх загальний дохід і розмір комунальних платежів в платіжках.

Для того, щоб дізнатися розмір своєї субсидії, потрібно зайти на офіційний сайт МВЦ Мінсоцполітики, після чого потрібно вибрати область, в якій ви проживаєте, населений пункт і свою адресу. Після цього інформація про призначення субсидії для оплати ЖКП виведеться на екран.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що жителів столиці попередили про відключення світла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям підказали, як заощадити на опаленні.

Також "Hyser" писав, що у 2022 рік українським чиновникам підвищать заробітну плату.