В Пенсійному фонді заявили, що всі надходження необхідно очікувати в дату, яка була визначена для кожного пенсіонера.

Про це йдеться в матеріалі "ФАКТів".

Відповідно до заяви Пенсійного фонду в соцмережі, 6 січня на фінансування пенсійних виплат Фондом було спрямовано 2,3 млрд. гривень. Крім цього, всього в січні поточного року загальний обсяг асигнувань на дані цілі становитиме 14,9 млрд.гривень.

У Пенсійному фонді України розповіли про проведений перерахунок пенсійних ВИПЛАТИ для деяких категорій громадян. Перерахунки пенсійних виплат були проведені для двох категорій громадян. Йдеться про членів сімей загиблих і померлих (зниклих безвісти) осіб, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, а також осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Стало відомо, що з 1 січня поточного року в Україні пенсійні виплати при досягненні 60 років зможуть отримувати тільки ті українці, які виконали вимоги щодо стажу.

У Пенсійному фонді також зазначили, що щороку в Україні зростатиме необхідна тривалість страхового стажу в Україні. Зокрема, з 1 січня 2028 року для виходу на пенсію в 60 років у людини має бути не менше 35 років страхового стажу.

Розмір мінімальної пенсійної виплати деяким категоріям українців був підвищений до 6000 грн. Крім цього, розміру прожиткового мінімуму в Україні не впливатиме на розмір мінімальної пенсійної виплати для цих категорій українців.

В даний час в Україні встановлено єдиний пенсійний вік для чоловіків і жінок. Жінки і чоловіки можуть вийти на пенсію в 60 років. Однак для виходу на пенсію вчасно необхідно дотримати умову – чоловіки і жінки повинні мати не менше 29 років стажу.

Раніше Пенсійний фонд нагадав українцям, які збираються виходити на пенсію в 2022 році, як можна просто зареєструватися на отриманні пенсійних виплат, а також як подавати онлайн-заяву на перерахунок пенсійних виплат. У фонді зазначили, що тепер українцям не потрібно приходити у відділення ПФУ для того, щоб їм призначили виплати.

Раніше "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли українцям, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, українцям перерахують заробітні плати.

Наш портал писав, що деякі категорії громадян України отримають надбавки до пенсій.

Нагадаємо, українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.