Українців попередили про те, що незабаром рівень води в річках істотно підвищиться

Через Україну протікає безліч річок, через що жителі багатьох міст побоюються потоп. Так, в Українському гідрометеорологічному центрі в середу, 5 січня, в нижніх течіях річок Закарпаття і на Тисі рівень води піднявся від півметра до метра. Про це повідомляє офіційна прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Telegram.

Повідомляється, що річки можуть не зупинитися на досягнутих рівнях води, і рятувальники попереджають про те, що в майбутньому можливе затоплення заплави річок Тиса непадалку від постів Тячів і Хуст, Річка-Хуст, Тересва-Нересниця, Боржава-Верхні Ремети, Латориця-Мукачево, Шопурка-Кобилецька Поляна. На всіх жтих постах очікується II рівень небезпеки, також характеризується як помаранчевий.

Крім цього,в період з 5 по 7 січня на Латориці біля Чопа експерти спостерігають підвищення рівня води на 2-2, 5 метра, через що вода виходить на заплаву і починає затоплювати дорогу Геївці-Тисянка в Ужгородському районі Закарпаття.

ДСНС також попереджає про те, що в період з 6 по 9 січня в річках, пов'язаних із західних Бугом очікується відновлення зростання рівня води на від 10 сантиметрів до половини метра.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у столиці на Труханівському острові сталася масштабна пожежа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Дніпрі сталася летальна НП за участю дитини.

Також "Hyser" писав, що у Росії загорівся нафтопереробний завод.