Кілька днів поспіль українці спостерігали аномальне для зими потепління, що було обумовлено приходом на територію нашої країни теплих повітряних мас з Атлантики. Проте вже сьогодні, 6 січня і на Різдво очікується погіршення погодних умов.

Так, за повідомленням Українського Гідромедцентру в Україні у четвер, 6 січня, у східних, центральних та західних областях пройдуть дощі та сніг.

Так, на заході температура повітря вдень прогнозується від +2 до +7 градусів. При цьому вночі стовпчики термометра можуть падати до 1 градуса морозу. Особливо синоптики попереджають про погіршення погодних умов жителів Закарпаття, так як 6 січня в Закарпатській області очікуються рясні дощі з переходом в мокрий сніг. При цьому туристам в Карпатах слід пам'ятати, що в горах прогнозують синоптики сильний мокрий сніг і налипання мокрого снігу.

На сході України температура буде плюсовою як вдень, так і вночі. Вдень повітря прогріється від + 3 до +7 градусів, вночі – від +1 до + 4.

У центральній частині України, за винятком Київської, Житомирської та Дніпропетровської областей, буде трохи тепліше. Вдень від 2 до 8 градусів тепла, вночі – від 0 до +5 градусів за Цельсієм. Також опади у вигляді дощу. Місцями можливий сніг.

Що ж стосується півдня України, то тут відносно тепло і сухо. Стовпчики термометрів вдень коливатимуться від + 8 до +11, а вночі покажуть від +3 до +6 градусів.

Зауважте, що служба автомобільних доріг України в черговий раз звернулася до водіїв з проханням бути особливо уважними за кермом, тому що через різке коливання температурного режиму, в ці дні на дорогах утримається ожеледиця (I рівень небезпеки, колір жовтий). До того ж ситуація ускладнюється погіршеннями видимості, вранці і ввечері – сильний туман.

А ось на Закарпаття прийшла велика вода. Там через відлигу та сильні дощі у воді стоять три трансформаторні підстанції, від яких залежить електропостачання мешканців, а також підтоплено 160 будинків у п'яти районах. За повідомленням Держслужби з надзвичайних ситуацій, затопило будинки в місті Рахів, в селищах Міжгір'я, Воловець, в селах Синевир, Бистриця, Лази, Лозянське та Майдан.

Прикмети погоди 6 січня

  • Відлига сьогодні віщує пізню весну і поганий урожай.
  • Іній і сніг обіцяють хороший урожай.
  • Зірки яскраво світять - до посушливого літа.
  • Якщо в снігу розтанули стежки, то скоро будуть сильні хуртовини.

У той же час, на Різдво територію України накриє антициклон, і тоді почне знижуватися середня температура. Однак ці морози не будуть сильними, а температура в середньому знизиться до -5.

Спочатку холодно стане на заході України, а потім холод пошириться на всій її території. Буде сонячно, без опадів.

Так, на Різдво в українських містах очікується:

Львів. Морози прийдуть в місто 6 січня. Вночі близько -4 градусів, вдень 0...-2 градуси. Сонячно, без опадів.

Києва. У Святвечір тут ще плюсова температура, проте до 7 січня вночі до -2, вдень близько 0 градусів.

Дніпро. Вечір 6 січня, ніч і ранок 7 січня ще буде з "плюсами" – 0...+ 2 градуси. Під вечір в обласному центрі до -3 градусів.

Одеса. Тільки пізно ввечері 7 січня може бути невеликий "мінус", проте вдень у місті на свята очікується "плюс".

Раніше Hyser писав про те, що категорично заборонено робити 1 січня.

Також Hyser повідомляв, що названо п'ять найнебезпечніших новорічних страв.

Нагадавши, коли святкуватимуть Великдень християни та католики у 2022 році.