Експерт розповів про те, що може загрожувати Україні в разі, якщо будуть введені накопичувальні пенсії

В українському уряді вже протягом досить довгого часу заявляють про те, що українською пенсійній системі загрожує неминучий крах, якщо не буде створено новий рівень пенсійної системи-накопичувальні системи, кошти в яку відкладатимуть безпосередньо українці та їхні роботодавці. Однак не всі поділяють ентузіазму чиновників з приводу пенсійної реформи. Колишній глава Міністерства соціальної політики України Андрій Ревва дав порталу "Факти" інтерв'ю, в якому розповів про небезпеки накопичувальних пенсій.

Так, на думку Андрія Ревви на сьогоднішній день в нашій державі немає умов, які дозволили б створити другий рівень пенсійної системи. В першу чергу відсутність умов характеризується тим, що в Пенсійному фонді України відсутні кошти.

Ревва зазначив, що його, як колишнього міністра соціальної політики, дорікають в тому, що він не ввів накопичувальну систему пенсій раніше, проте він наполягає на тому, що для цього не було відповідних умов ні коли він займав пост міністра, ні сьогодні. Проблему ж дефіциту фінансів у Пенсійному фонді він пояснює провальних соціально-економічних рішень поточного уряду.

Колишній глава Мінсоцполітики вважає, що накопичувальні пенсії в Україні все ж будуть введені, оскільки обставини штовхають владу до чергової авантюри, наслідки якої на собі відчують вже діти і онуки сьогоднішніх українців.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям озвучили нові вимоги для виходу на пенсію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що частини українських пенсіонерів збільшать пенсії на 9%.

Також "Hyser" писав, що українцям підвищать пенсійні виплати.