У популярному додатку державних послуг "Дія"триває тестування PhotoID, але розробники на цьому не зупиняються. Зокрема, в додатку запустили нову послугу. Тепер користувачам цього додатка будуть приходити повідомлення про кредити або перевірки кредитної історії.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram-канал.

За словами Федорова, в Україні запускається нова важлива функція в додатку "Дія". Йдеться про функцію push-повідомлення про кредити або перевірку кредитної історії.

Міністр також зазначив, що користувач буде отримувати push-повідомлення в додатку, коли фінансові установи буде проводити перевірку кредитної історії або при відкритті нового рахунку в банку.

Федоров зазначив, що користувачам не потрібно оновлювати додатку, тому що нововведення працює за замовчуванням.

За словами Федорова, якщо користувач програми" Дія " отримає повідомлення про відкриття нового кредиту, який він не відкривав/оформляв, то відразу в додатку можна перейти за посиланням в українське бюро кредитних історій, щоб написати відповідну скаргу.

Також, якщо користувач бачить повідомлення про те, що хтось перевіряє його кредитну історію для відкриття нового кредиту, то це дозволить швидко відреагувати на це і запобігти незаконні дії.

Федоров зазначив, що перевірка кредитної історії є обов'язковим етапом, коли людина оформляє кредит.

Він додав, що завдяки новій функції в додатку" Дія", якщо який-небудь банк почне перевіряти кредитну історію або відкривати новий рахунок, то людина відразу буде про це проінформований, отримавши відповідне push-повідомлення в додатку.

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Кабінеті Міністрів ухвалили важливе рішення щодо «Дії».

Наш портал вже повідомляв, що у додатку " Дії " почне автоматично викликати українців на судові засідання.

Крім цього, у Приватбанку розповіли, як українці можуть отримати 1000 грн за вакцинацію від коронавірусу.

Нагадаємо, що тепер українці можуть отримати "тисячу Зеленського" в Ощадбанку.