Є дуже важлива інформація для українців, які отримали бустерну дозу вакцинування або хочуть її отримати. Стало відомо, що крім ковід-сертифіката, українці, які отримали бустерну дозу, зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Главком»

Є відомості про те, що всі жителі України, які отримали бустерну дозу вакцини від коронавірусу, можуть отримати новий сертифікат вже в кінці січня.

"Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться в кінці січня. До тих пір, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися зеленим сертифікатом про повну вакцинацію", - повідомляється в Міністерстві охорони здоров'я України.

Крім цього, є відомості про те, що для того, щоб отримати новий цифровий документ, українцям потрібно всього лише відправити запит на порталі або в додатку «Дія». Дуже важливо помітити, що це потрібно зробити до кінця січня, але, вже після вакцини.

Бустерна вакцина
Бустерна вакцина

У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили про те, що цей сертифікат буде створюватися точно також як і звичайний, проте його термін дії буде трохи іншим – 270 днів.

Є ще дуже важлива інформація, в якій йдеться про те, що українці, які отримали бустерне щеплення, отримають не тільки ковід-сертифікат, а й міжнародне свідоцтво про щеплення.

МОЗ звернулося до українців, і повідомили найважливішу новину. У ній йдеться про те, які вакцини можна змішувати. Вакцину AstraZeneca можна поєднувати з AstraZeneca, Moderna. Після Moderna або Pfizer тепер можна застосовувати вакцину AstraZeneca.

Нагадаємо, що українцям розповіли, кому потрібно робити бустерну вакцину.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українців попередили про нову заразу.

Також портал "Hyser" писав, українцям назвали дату посилення карантину.